Maatwerk kozijnen tegen de scherpste prijs
0 items
t.w.v. € 0,00
Particulier
Zakelijk

Bestel ik mijn kunststof kozijn met of zonder aanslag?


Aanslag

Wanneer wordt aanslag gebruikt?
Bij plaatsing in een Nederlandse woning worden de kozijnen vaak tussen de buitenmuur gemonteerd, waarbij een stelkozijn op de spouwlat vast wordt geschroefd. Ook bij plaatsing van een dakkapel wordt vaak met aanslag gewerkt. Plaatsing zonder aanslag is ook mogelijk, echter is het lastiger om een goede dichtheid te verkrijgen t.a.v. water en winddichtheid.

Wat houdt 'aanslag' in?
Elk profiel is beschikbaar zowel met als zonder aanslag. Dit houdt in een extra lip rondom het kozijn profiel welke is voorzien van een rubberen afdichting. Bekijk de 2 doorsnedes van een verdiept profiel om het verschil tussen de 2 profielen te zien.
Verschil profiel met aanslag en zonder aanslag verdiept profiel

De aanslag is verschillend afhankelijk van het type profiel dat u kiest. Hieronder vindt u per profiel de aanslag per zijde:
Creon vlak profiel = 22 mm
Creon verdiept profiel = 18 mm

Voorbeeld:
U bestelt een Creon vlak profiel kozijn van 1000 mm x 1000 mm zonder een aanslag. Uw buitenwerkse maat is dan even groot als uw binnenwerkse maat. Indien u voor de optie met aanslag kiest blijft de buitenwerkse maat 1000 mm x 1000 mm, maar uw binnenwerkse maat verandert op dat moment naar 956 mm x 956 mm. Dit wordt aangegeven in de calculator in het blauwe vakje.

Tussen de muur met aanslag

Tussen de muur met aanslag
Tegen de muur met aanslag
Bijvoorbeeld bij een dakkapel

Tegen de muur met aanslag
Tussen de muur zonder aanslag

Tussen de muur zonder aanslag