Winkelwagen 0

€ 0,00

 • Scherpe prijzenScherpe prijzen
 • Alleen de beste kwaliteit Alleen de beste kwaliteit
 • Zelf afhalen of brengserviceZelf afhalen of brengservice
 • Ook rolluiken en zonweringOok rolluiken en zonwering

Veelgestelde vragen - Kunststof kozijnen - Glas

We hebben een aantal zaken voor je op een rij gezet.

Welk type glas past bij uw kunststof kozijn

Het glas is een belangrijk onderdeel van het kozijn. Het glas is het component wat bepalend is voor zowel de isolatiewaarde als uw veiligheid.

Isolatie waarde
De dubbele beglazing die Creon levert in de kozijnen voldoen aan de isolatienorm om als HR++ glas aangemerkt te worden. Hierop is een enkele uitzondering, namelijk het glas in voordeurpanelen heeft een HR+ isolatie waarde. De gemiddelde isolatie waarde van dubbel glas is ongeveer 1,1 Ug. Bij Triple glas worden isolatie waardes van gemiddeld 0,6 behaald.

 • Dubbel glas Ug 1,1 W/m2K;
 • Tripple glas Ug 0.6 W/m2K;
 • Sandwichpaneel 24 mm Ug 1,3 W/m2K;
 • Sandwichpaneel 44 mm Ug 0,75 W/m2K;
 • Rabatdelen 44 mm Ug 1,5 W/m2K;

Voorbeeld sandwichpaneel:
Sandwichpaneel

Subsidie
Er is subsidie beschikbaar voor het isoleren van je eigen huis. Als je 2 of meer isolatiemaatregelen laat uitvoeren, waaronder het plaatsen van kunststof kijken met isoleren beglazing, kun je ook in 2022 subsidie krijgen. Klik hier meer informatie over de meldcodes t.a.v. de beschikbare subsidies.

Mat glas / Chinchilla
Onze kunststof kozijnen zijn te voorzien van mat glas of chinchilla glas. Deze soorten beglazing worden vaak toegepast in sanitair ruimtes en bij voordeuren. Zie hieronder de uitstraling van mat glas en chinchilla glas:
Matglas:
Mat glas

Chinchilla:
Chinchilla glas

Veiligheidsglas / Gelaagd glas
Bij normaal glas zijn er grote scherpe scherven, waardoor bij doorvallen letsel kan ontstaan. In dit geval wordt gelaagd glas (ook wel veiligheidsglas genoemd) gebruikt. Veiligheidsglas heeft als doel dat indien u door het glas heen valt, de kans op letsel beperkt is. Creon gebruikt vaak gelaagd glas als veiligheidsglas. Dit zijn 2 glasbladen waartussen een folie is aangebracht. Deze folie houdt de glasscherven bij elkaar, waardoor de kans op letsel wordt verkleint.

Vanuit het bouwbesluit zijn normen t.a.v. de veiligheid opgenomen (NEN 3569). Voor woningen is de stelregel dat indien de beglazing begint onder de 85 centimeter vanaf de vloer, hier veiligheidsglas toegepast moet worden. het veiligheidsglas moet worden toegepast aan de stootzijde. Bij een deur is de stootzijde zowel de binnenzijde als de buitenzijde en dient u te kiezen voor veiligheidsglas aan beide zijden. Beglazing welke grenst aan een tuin of op een eerste verdieping heeft aan de buitenzijde geen stootzijde. U dient hier veiligheidsbeglazing te kiezen voor aan de binnenzijde.

Heeft u een andere situatie dan een woning of twijfelt u welk glas u toe moet passen? Neem dan altijd even contact met ons op.

Windbelasting
Vanuit het bouwbesluit komt de norm NEN 2608 voort. Hierin staat beschreven wat de glas samenstelling minimaal dient te zijn bij een specifieke oppervlakte, hoogte en locatie. Gebieden aan zee hebben bijvoorbeeld een hogere windbelasing dan gebieden verder landinwaarts. Een kozijn voor de begane grond heeft een windbelasting dan een kozijn voor op de 10de verdieping.

Na het plaatsen van uw bestelling kunnen we voor u nazien of de oppervlakte van het glas geschikt is voor uw lokatie en of hier eventueel dikker glas toegepast moet worden

Note:

 1. Neem bij twijfel contact op met Creon-Kozijnen om uw keuze t.a.v. het type glas te bespreken.
 2. Deze richtlijnen komen voor in het bouwbesluit en zijn daarom verplicht. Ook bij vervanging van bestaande kozijnen / glas.
Klik hier om naar de vorige pagina te gaan

Heeft u nog vragen?

Neem contact op!

Stuur een e-mail Stuur een e-mail

Neem Contact Op

Heeft u vragen of behoefte aan persoonlijk advies? Neem contact met ons op!


  Verwijderen

Toevoegen