Roeden

De optie roeden bij de kozijnen heeft betrekking op een glasvlak welke onderverdeeld is in diverse vlakken door hier stijlen op of tussen het glas te plaatsen. Effectief blijft het wel één glasvlak, maar het lijkt of deze is onderverdeeld. Zie hieronder een voorbeeld van een van onze klanten:

Roeden zijn er uiteraard in diverse soorten en maten. Roeden kunnen bijvoorbeeld toegepast worden tussen het glas. Dit heeft als voordeel dat het makkelijk is de beglazing te wassen alsmede dat de prijs van dit type lager is ten opzichte van de 'wienersprossen'. Standaard worden de roeden tussen het glas uitgevoerd in de 18 mm variant. Optioneel zijn andere breedtes te bestellen.

Wienersprossen worden zowel tussen het glas als op het glas aan de binnenkant en de buitenkant geplaatst. Dit heeft een authentieke uitstraling, zoals u vaak ziet bij een boerderij of een herenwoning. De roeden welke op het glas komen worden op het glas geplakt. De roeden aan de buitenzijde kunnen na verloop van tijd los laten, doordat de plakstrip door het werken los laat. Deze roeden worden standaard in de 26 mm variant geleverd en zijn op aanvraag in een bredere afmeting beschikbaar.

Vakverdeling van de roeden
De roeden kunnen uiteraard in vele verschillende vakverdelingen op het glas worden geplaatst. Creon heeft ervoor gekozen de meest gebruikelijke varianten aan te bieden via de web-shop. De volgende vakverdelingen worden aangeboden:

Kleur van de roeden
De kleur van de roeden komt overeen met het gedeelte waarin deze wordt geplaatst. Besteld u bijvoorbeeld een draai/kiep raam in de kleur samenstelling wit aan de binnenzijde en de buitenzijde antraciet grijs? Dan worden de roeden in gelijke kleur samenstelling uitgevoerd. Oftewel aan de binnenzijde wit en aan de buitenzijde antraciet grijs.

Let op! Indien u kiest voor een draai/kiep - vast raam kunnen de kleuren van de roeden verschillen. Immers kunt u voor het profiel en de bewegende delen aan de buitenzijde een verschillende kleur kiezen. Kiest u bij het profiel (buitenzijde) voor crème wit, dan zullen de roeden in het vaste raam ook in crème wit worden uitgevoerd. Kiest u voor het draaiende gedeelte voor groen, dan worden de roeden in het draai/kiep gedeelte ook in de kleur groen uitgevoerd. Als u dit anders wenst te zien kunt u dit na uw bestelling op uw bevestiging kenbaar maken.