Onderdorpels

Bij Creon heeft u de keuze voor een aluminium onderdorpel, een doorlopend kader of in het geval bij het kunststof verdiept profiel: de BUVA Isostone onderdorpel.

Hieronder vindt u extra informatie en technische doorsnedes van deze onderdorpels. Let op! Afhankelijk van uw keuze voor profiel en draairichting kan de onderdorpel wijzigen t.o.v. de onderdorpels op de afbeeldingen. Wij kunnen u van exacte informatie voorzien over uw situatie indien u uw informatie van uw order naar ons doorstuurt via support@creon-online.eu.

Aluminium onderdorpelAluminium onderdorpel
De aluminium onderdorpel is een aluminium profiel van ongeveer 2 centimeter hoog. Deze aluminium onderdorpel bevat meerdere kamers en is in combinatie met kunststof elementen geen koudebrug. Aan de buitenzijde wordt in het draaiende gedeelte van de deur een rubber voorzien, zodat het water niet binnen kan komen. Standaard is de kleur van de aluminium onderdorpel F1 (zilver, indien u kiest voor het K-vision profiel is de kleur van de aluminium onderdorpel zwart.

Doorlopend kaderDoorlopend kader
Bij een doorlopend kader wordt aan de onderzijde hetzelfde profiel gebruikt als aan de bovenzijde. Het voordeel van een doorlopend kader is dat de deur een hoge winddichtheid en waterdichtheid heeft. Deze wordt bijvoorbeeld vaak gebruikt bij balkondeuren.


Buva Isostone onderdorpel
De BUVA Isostone onderdorpel is de vervanger van de traditionele hardstenen onderdorpel. Deze dorpel is geschikt voor het Creon en K-vision profiel.

BUVA isostone onderdorpelDeze onderdorpel is samengesteld uit glasvezel versterkt kunststof. Belangrijke voordelen hiervan is de sterkte, breukvastheid en toepasbaar binnen de Nederlandse bouw. Doordat de onderdorpel is opgebouwd uit verschillende holle kamers, heeft deze onderdorpel een gunstige isolatie waarde. De isolatie waarde van deze dorpel is dusdanig gunstig, dat deze onderdorpel ook toepasbaar is bij passiefhuis kozijnen.