Aanslag

Bij het bestellen van uw kozijnen zijn de afmetingen belangrijk. Afhankelijk van de type montage / situatie dient u de afmetingen van het kozijn te bepalen.

Bij plaatsing in een Nederlandse woning worden de kozijnen vaak tussen de buitenmuur gemonteerd. In vergelijking tot plaatsing van kozijnen in Duitsland en België waarbij de kozijnen achter de buitenmuur worden gemonteerd. Indien de kozijnen tussen de buitenmuur gemonteerd worden, raden wij u aan om met een aanslag te werken. Ook bij plaatsing van een dakkapel wordt vaak met aanslag gewerkt.

Wat houdt 'aanslag' in?
Elk profiel is beschikbaar zowel met als zonder aanslag. Hieronder ziet u een afbeelding van een profiel zonder aanslag (links) en een profiel met een aanslag (rechts). Het profiel met aanslag heeft een extra ‘lip’ aan de onderzijde. Hiermee kunt u het profiel eenvoudig tegen een stelkozijn aan trekken.

De aanslag is verschillend afhankelijk van het type profiel dat u kiest. Hieronder vindt u per profiel de aanslag per zijde:

Creon vlak profiel = 22 mm
Kommerling 76 = 21 mm
Creon verdiept profiel = 18 mm
K-Vision = 18 mm

Voorbeeld:
U besteld een Kommerling kozijn van 1000 mm x 1000 mm zonder een aanslag. Uw buitenwerkse maat is dan even groot als uw binnenwerkse maat. Indien u voor de optie met aanslag kiest blijft de buitenwerkse maat 1000 mm x 1000 mm, maar uw binnenwerkse maat veranderd op dat moment naar 958 mm x 958 mm. Dit wordt aangegeven in de calculator in het blauwe vakje.